Reumatoïde artritis(RA)

Reumatoïde artritis is een auto-immuun ziekte waarbij het lichaamseigen immuunsysteem zijn of haar eigen gezonde cellen aanvalt. Waarom het immuunsysteem dit precies doet is niet duidelijk maar er zijn wel risicofactoren bekend welke het onstaan van RA vergroten.

RA valt voornamelijk de gewrichten aan en dan met name de gewrichten in polsen handen en knieën. De immuunreactie richt zich dus hoofdzakelijk op gewrichten of omliggend weefsel zoals peesscheden of slijmbeurzen waardoor er een ontstekingsreactie ontstaat. Deze ontstekingsreactie veroorzaakt weefselschade, langdure of chronische pijnklachten, instabiliteitsklachten en in sommige gevallen deformaties of misvormingen.

RA is een chronische aandoening en het verloop is vaak wisselend van karakter. Perioden van ontstekingsreacties worden afgewisseld met perioden van rust. RA kan op alle leeftijden voorkomen, over het algemeen vaker bij vrouwen dan bij mannen. 

Kenmerken van RA zijn pijn, warmte, stijfheid in de getroffen gewrichten. Getroffen gewrichten zijn vaak opgezet en kunnen dus minder goed bewogen worden. Dezelfde symptomen kunnen optreden aan beide zijden van het lichaam( zoals bv beide handen of beide knieën). In sommige gevallen kan gewichtsverlies, vermoeidheid of algehele zwakte optreden.

Bekende risicoverhogende omgevingsfactoren van RA zijn roken en zwaarlijvigheid(obesitas). 

De reumatoloog is de poortwachter en behandeling vindt plaats op basis van medicatie: (ontstekingsremmende pijnstillers , RA remmers, biologische medicatie, corticosteroïden). Mocht de reumatoloog het noodzakelijk vinden dan wordt de hulp ingeschakeld van de fysiotherapeut. Deze helpt je met het soepel houden van gewrichten en begeleidt je met spierkrachttraining.

Reuma gaat jammer genoeg gepaard met veel pijn. Je wordt hierdoor belemmerd in je dagelijkse activiteiten en een simpel huishoudelijk klusje is vaak al teveel gevraagd. Pijn houdt je van werk echter een praktische oplossing voor reumatische pijnklachten zijn reuma hulpmiddelen. Reuma hulpmiddelen bieden niet alleen steun maar ook rust.

Reuma hulpmiddelen zijn er in vele vormen. Denk hierbij aan:

  • Reuma handschoenen
  • Reuma sokken
  • Reuma duim hulpmiddelen
  • Reuma elleboog hulpmiddelen
  • Reuma knie hulpmiddelen
  • Reuma rug hulpmiddelen
  • Reuma inlegzolen
  • Reuma polshulpmiddelen

ProBrace is een jong en dynamisch bedrijf waar innovatie en klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Een team van fysiotherapeuten, bewegingstechnologen en orthopedisch instrumentmakers is gespecialiseerd in het adviseren, aanmeten en leveren van hoge kwaliteit (sport)braces, (sport)bandages, (sport)steunzolen en (maatwerk) medische korsetten. Daarnaast produceert Probrace medische korsetten en (sport)steunzolen voor diverse orthopedische bedrijven en podotherapiepraktijken.   ProBrace maakt gebruik van de nieuwste aanmeettechnieken en werkt met een team achter de schermen aan diverse innovatieve projecten op het gebied van de orthopedische technologie. 

Als onderdeel van Leuk Orthopedie Techniek B.V. kan Probrace u altijd voorzien van een passende oplossing, ook als dit maatwerk betekend. Alle voorzieningen zijn wetenschappelijk onderbouwd en / of blijken vanuit de praktijk effectief. In sommige specifieke gevallen kunt u daardoor ook in aanmerking komen voor vergoedingen vanuit uw zorgverzekeraar. 

Het online platform van ProBrace is ontstaan met als doel het voordeliger en toegankelijker maken van goede hulpmiddelen, waarbij kwaliteit de boventoon voert. Wanneer u een product via Probrace bestelt wordt deze niet standaard vergoed door uw zorgverzekeraar, uw wettelijk eigen risico blijft hierdoor wel intact en hoeft u geen duurdere *clusterprijs te betalen die zorgverzekeraars vaak hanteren. Dit is vooral wenselijk wanneer u uw eigen risico nog niet (volledig) heeft verbruikt of een groter vrijwillig eigen risico heeft afgesloten.